Skaber smagskontraster med lokale norske råvarer

marts 20, 2019
blog-hero-purezza04

Kontrast i Oslo er resultatet af kok Mikael Svenssons drøm om at starte en gourmetrestaurant, der anvender rigtig gode råvarer: Men fra små, lokale bondegårde. Purezza blev valgt for at sikre en endnu mere miljøvenlig profil.

Af Rita Tvede Bartolomei, Foto af Lars Petter Pettersen.

Restauranten blev først etableret som et bistro-koncept i Vika, i morgenmadslokalet til et lille hotel der, fortæller Svensson. Men efter kun 14 måneders drift var restauranten så populær, at den måtte flytte ud af hotel-lokalerne.

– Da valgte jeg at flytte hertil Maridalsveien, og åbnede Kontrast i april 2015. Satsningen havde et stærkere fokus på fine dining, og så kom Michelin-stjernen 10 måneder senere. For mig var jeg også træt af at arbejde på spisesteder, der altid gjorde kompromisser på bekostning af gode råvarer og smag – i jagten på at stadig sænke priserne. Jeg ønskede at arbejde med de fantastisk flotte råvarer, der findes i Norge. Navnet Kontrast udspringer af tanken om “smagskontraster”. Det søger jeg i min madlavning, som ellers er ret enkel og naturligt udført. Men jeg ville opnå kontraster i retterne for at gøre dem mere dynamiske og interessante: Varmt mod koldt, sprødt mod blødt, sødt mod syrligt, fortæller ejer og køkkenchef for Kontrast i Oslo, Mikael Svensson.

NB: Alle fotos: Lars Petter Pettersen - Kontrast - Privat rum

Svensson er oprindeligt fra Skåne i Sverige og voksede op i landlige omgivelser. Han fik derfor tidligt sans for værdien af naturlige landbrugsråvarer. Mikael Svensson startede sin karriere som kok for 20 år siden og arbejdede blandt andet på den velkendte, men nu nedlagte, Michelin-restaurant Le Canard i Oslo.

NB: Alle fotos: Lars Petter Pettersen - Chef Mikael

Kontrast fik Michelin-stjerne i 2016

I 2016 fik Kontrast den højt hængende og eftertragtede Michelin-stjerne og er også en af få restauranter i Norge, der er på topplisten hos OAD. OADs (Opinionated About Dining) restaurant-lister baserer sig på spørgeskemaer fra over 6000 restaurantgæster over hele verden. Kontrast fik også flotte anmeldelser i VG.

– Vi er meget stolte af alle vores udmærkelser: Michelin-stjernen, vi fik i 2016, og at vi er i toppen af de nordiske restaurant-guider; såsom Nordic 66. Desuden er vi en af få restauranter i Norge, der er med på OADs Europa-liste. Kontrast er en moderne, nordisk restaurant. Det folk gerne vil kalde fine dining. Alligevel har vi et meget afslappet miljø. Pointen er, at man skal slappe af og hygge sig, når man er her. Det skal man kunne gøre, selvom maden er af ypperste kvalitet og servicen er højest tilstedeværende. Det skal være afslappet for folk, fortæller Mikael Svensson.

Køber direkte fra små bondegårde

– Når vi derefter bearbejder de flotte råvarer, sætter vi vores signatur på dem og skaber en særlig og unik madoplevelse for vores gæster, siger han.

Hvilke retter har I som specialiteter?

– Vi arbejder direkte med små bønder og lokale producenter. Menuen skifter alt efter, hvad de har, og hvordan sæsonen er. Næsten ingen retter er faste på menuen, men vi har to smagsmenuer: En lille og en stor, hvor indholdet i retterne skifter kontinuerligt, siger Mikael Svensson.

NB: Alle fotos: Lars Petter Pettersen - Kontrast

Purezza giver bedre vand uden transport af flaskvand

NB: Alle fotos: Lars Petter Pettersen - Bonemarrow ice cream with granite of summer berries

Ejeren af Kontrast i Oslo mener, at Purezza har styrket deres brand, ved at være i harmoni med alt, hvad restauranten satser på: Økologisk, lokalt og miljøvenligt.

– Bæredygtig drift er nøgleordet her. Både med tanke på de råvarer, vi tilbyder, men også hvordan vi driver vores restaurant. Det handler om transport, affaldshåndtering og genbrug. Alle er meget tilfredse med løsningen. Personalet synes, det er nemt at arbejde med, og gæsterne synes, det smager godt. De slipper desuden for at betale for dyrt flaskevand med og uden kulsyre, siger han.Efter at sælgere fra Purezza demonstrerede restaurantvands-løsningen for ledere og ansatte hos Kontrast, blev Svensson overbevist om, at dette ville fungere godt.

– Det viste sig hurtigt at holde stik. Systemet giver et meget bedre vand end lignende løsninger, vi har prøvet tidligere. Purezza passede også fint ind her, fordi vi prøver at være så miljøbevidste som muligt. Vi tilbyder næsten kun økologiske produkter, siger han.

Er du interesseret i at servere Purezza på dit spisested?

Du kan nu finde Purezza på spisesteder over hele Nordamerika, Europa og Australien. Purezza tilbyder restauranter en bæredygtig vandløsning, der har en positiv indvirkning på bundlinjen.

Kontakt os for at tale med en Purezza-ekspert i dag for at finde det rigtige produkt og den service, der er skræddersyet til dit spisesteds behov.

KONTAKT OS

Læs mere om Purezza Premium Water